Eten en drinken

Bij ‘t Hoogstraatje kunt je uiteraard kiezen uit allerlei soorten pannenkoeken. Daarnaast biedt onze kaart ook poffertjes, broodjes, huis gemaakte soep en salades. Voor de kids zijn er natuurlijk pannenkoeken, maar ook boterhammetjes, misschien wel vooraf een kleintje soep en lekker ijsjes voor toe. Kortom; voor ieder wat wils!  Hier kun je alvast de kaart bekijken. menukaart 2017 HOO_koffie_plurijn

Wij houden er niet van om rest producten weg te gooien. Niet dat we nou “restjes dag” houden maar we denken wel na wat we met restanten van producten kunnen doen. Bijvoorbeeld de topjes en kontjes van de tomaten gebruiken wij in onze tomatensoep. Zonde om weg te gooien en heel smakelijk in de soep. Of van wat ouder brood maken wij croutons voor in de soep of over een salade. We gebruiken natuurlijk heel veel eieren. Die bieden wij je graag aan want daar kun je best wat mee doen. Die eierschalen bijvoorbeeld zijn een goede aanvulling om in de tuin te strooien als de grond meer kalk nodig heeft. Vogels houden er ook erg van en heb je kippen? Voer ze dan de eierschalen. Maak de schalen wel heel klein anders herkennen ze het als eieren en gaan ze misschien broeden. Naast eieren gebruiken wij heel veel sinaasappels voor de verse Jus. We zijn bezig met een huisrecept voor orangello, een variatie op limoncello, waar we dan de sinaasappelschillen kunnen gebruiken. Als het is gelukt trakteren wij jullie op een glaasje orangello. Hebben jullie nog andere ideeën wat we met sinaasappelschillen of eierschalen kunnen doen dan horen wij het graag.

Voedingsintolerantie top 10

Wij willen graag ons best doen om ook voor onze gasten met een voedingsintolerantie een lekkere pannenkoek te bakken. Dat weten al velen en het komt daarom dagelijks voor dat wij een smakelijke pannenkoek bakken voor iemand met een speciale dieet wens. Als je van plan bent om pannenkoeken te komen eten en je hebt een speciale wens, is het heel fijn als je van te voren je wensen doorgeeft, dan kunnen we met zorg onze voorbereidingen treffen.

  1. glutenvrij
  2. melkloos
  3. eiloos
  4. notenvrij
  5. additievenvrij
  6. suikervrij
  7. zoutarm
  8. cholesterolarm
  9. vetarm
  10. combinatie van bovenstaande diëten

Wij hebben intern de afspraak gemaakt om op een aantal dagen in het jaar, waar wij zeer grote drukte verwachten, geen pannenkoeken voor een speciaal dieet te maken. De drukte is dan zo groot dat wij niet kunnen garanderen dat jouw pannenkoek 100% veilig voorbereid en gebakken wordt. Dat risico willen wij niet lopen. Het is heel vervelend en druist ook in tegen ons gevoel voor gastvrijheid maar wij hopen op jouw begrip.

Heb je qua dieet of voedselallergie praktische tips en/of nuttige suggesties? Laat het ons weten. We gebruiken jouw suggesties graag om onze gasten met een voedingsintolerantie nog beter van dienst te kunnen zijn.

Calorieën
 Voor diegene die het willen weten, de caloriewaardes van één naturel pannenkoek. Onderstaande tabel geeft de caloriewaardes per 100 gram weer. Onze pannenkoek heeft een gemiddeld gewicht van 275 gram.

Calorieën: 195 kcal (816 kJ) Eiwitten: 8 gram Vetten: 5 gram Verzadigde vetten: 2 gram Koolhydraten: 27 gram