Links

Zet VetLekker op de kaart!!

Ruim een jaar geleden ging in Nijmegen het project ‘Zet VetLekker op de kaart’ van start. Doel is kindermenu’s in restaurants aantrekkelijker, gevarieerder én gezonder te maken, met de input van de kinderen zelf. Dit voorjaar zou het project een vervolg krijgen, maar toen kwam corona. Toch bleven restauranthouders nadenken over en meewerken aan gezondere kindermenu’s. “Je betrokkenheid staat niet uit omdat het even een moeilijke tijd is.”

In 2019 deden zeven restaurants mee, waaronder ’t Hoogstraatje. Hyke van den Bent, eigenaresse van pannenkoekenrestaurant ’t Hoogstraatje, vertelt waarom ze ondanks de coronacrisis tóch meewerkte aan een onderzoek naar VetLekker. “Ik vind het belangrijk dat kinderen zich meer bewust zijn van wat ze eigenlijk eten. En dat wij als volwassenen, als bedrijf, daaraan bijdragen. En dat staat niet uit omdat er corona is of omdat het even een moeilijke tijd is. Toen we net dicht moesten, dacht ik wel even: hoe gaat dit nu verder? Maar daarna kwam er toch weer perspectief en ga je weer door. En dan kan VetLekker ook weer een soort van doorgaan.”

https://wijzijngroengezondeninbewegingnijmegen.nl/nieuws/restaurant-gaat-voor-gezondere-keus/

 

AANGENAAM laat je kennis maken met de Eredivisie Horeca: Veertig prachtige horecabedrijven en de ondernemers achter deze bedrijven. Wat mooi om genoemd te worden tussen deze verzameling van ware koplopers van horecabedrijven op Provinciaal en Landelijke niveau. Toonaangevende horecaondernemers delen in dit magazine hun visie. Portretten van strategen, bouwers en pioniers. Meer weten? http://www.lentingenpartners.nl/eredivisiehoreca/

 

De stad Nijmegen heeft heel veel te bieden op het gebied van eten en drinken, theater en muziek, uitgaan en winkelen. Klik hier voor een overzicht. 

 

Gelderland is een prachtige provincie. Kijk maar eens op geldersestreken.nl.