Eten en drinken

Menu

Bij ‘t Hoogstraatje kun je uiteraard kiezen uit allerlei soorten pannenkoeken die ook nog van verschillende beslagsoorten gebakken kunnen worden. Naast pannenkoeken staan er ook broodjes, huis gemaakte soepen, salades en poffertjes op de kaart. Lekkere zoetigheden voor bij de koffie en voor de kids ook genoeg lekkers om van te smullen.  

Neem alvast een kijkje  in de menukaart

Wil je thuis genieten van onze lekkere pannenkoeken, je kunt bij ons ook pannenkoeken bestellen om af te halen. 

No Waste

Wij houden er niet van om rest producten weg te gooien. Niet dat we nou “restjes dag” houden maar we denken wel na wat we met restanten van producten kunnen doen. Bijvoorbeeld de topjes en kontjes van de tomaten gebruiken wij in onze tomatensoep of maken we onze huisgemaakte tomatensalsa van. Van het brood van gisteren maken wij croutons voor bij de salade.

We gebruiken natuurlijk heel veel eieren. Die bieden wij je graag aan want daar kun je best wat mee doen. Die eierschalen bijvoorbeeld zijn een goede aanvulling om in de tuin te strooien als de grond meer kalk nodig heeft. Vogels houden er ook erg van en heb je kippen? Voer ze dan de eierschalen. Maak de schalen wel heel klein anders herkennen ze het als eieren en gaan ze misschien broeden. 

Vegetariër of veganist

Op onze menukaart staan natuurlijk ontzettend veel pannenkoeken die vegetarisch zijn, zowel hartig als zoet. Mocht jij nou zelf een combinatie lekker vinden die (nog) niet op de menukaart staat dan bakken wij die pannenkoek natuurlijk met veel plezier voor jou.

Liever veganistisch eten? Dat kan ook. Wij gebruiken voor het beslag havermelk, voegen geen ei toe en bakken de pannenkoek in een vegan bakproduct. Zin in een zoete pannenkoeken? We hebben bijv. pannenkoeken met fruit, rozijnen of pure chocolade. Liever een hartige pannenkoek? Dan kun je kiezen voor een pannenkoek met vegan spek, vegan kaas. Heel erg lekker in combinatie met groente. Heb je nog een leuke suggestie voor een lekkere vegan pannenkoek dan horen wij dat graag 🙂   

Voedingsintolerantie

Wij doen ook graag ons best om voor gasten met een voedingsintolerantie een lekkere pannenkoek of iets anders te bereiden. Het is belangrijk om hiervoor goede voorbereidingen te treffen. Als je van plan bent om bij ons te komen eten, zou je ons van te voren dan willen bellen? Geef aan wat je mag en niet mag eten en het zou nog fijner zijn als je ook al door kunt geven wat je wilt eten. Een goede voorbereiding is het halve werk! 

De pannenkoeken die wij het meeste bakken voor gasten met een intolerantie zijn: 

  1. Glutenvrij
  2. Melkvrij
  3. Eivrij
  4. Notenvrij
  5. Suikervrij
  6. Zoutarm
  7. Combinatie van bovenstaande 

Belangrijk om te weten is dat in onze keuken er altijd sporen van gluten, melk en ei aanwezig zijn. Natuurlijk bereiden wij een pannenkoek voor iemand met een intolerantie in een schone omgeving en schoon keukengerei. Ook het team wordt tijdens het inwerktraject geïnformeerd hoe te handelen bij een dergelijk verzoek. Al deze goede zorgen kunnen niet voorkomen dat er sporen in het gerecht aanwezig kunnen zijn omdat onze keuken niet geheel gluten-, melk- of eivrij is.   

Op bepaalde dagen waar wij zeer grote drukte verwachten zoals feestdagen, druk bezochte activiteiten zoals gebroeders van Lymborch festival of de dag van het levenslied, de vierdaagse of kermisweek is het niet altijd mogelijk om deze speciale pannenkoeken te bakken. De drukte is dan zo groot dat wij niet kunnen garanderen dat jouw pannenkoek 100% veilig voorbereid en gebakken wordt. 

Calorieën

Voor diegene die het willen weten, de caloriewaardes van één naturel pannenkoek. Onderstaande waardes geven de caloriewaardes per 100 gram weer. Onze pannenkoek heeft een gemiddeld gewicht van 275 gram.

Calorieën: 195 kcal (816 kJ) Eiwitten: 8 gram Vetten: 5 gram Verzadigde vetten: 2 gram Koolhydraten: 27 gram