Eten en drinken

Menu

Bij ‘t Hoogstraatje kun je uiteraard kiezen uit allerlei soorten pannenkoeken die ook nog van verschillende beslagsoorten gebakken kunnen worden. Naast pannenkoeken staan er ook broodjes, huis gemaakte soepen, salades en poffertjes op de kaart. Lekkere zoetigheden voor bij de koffie en voor de kids ook genoeg lekkers om van te smullen.  

Neem alvast een kijkje in de menukaart

Wil je thuis genieten van onze lekkere pannenkoeken, je kunt bij ons ook pannenkoeken bestellen om af te halen. Meer informatie over pannenkoeken afhalen vindt je hier.

 

No Waste

Wij houden er niet van om rest producten weg te gooien. Niet dat we nou “restjes dag” houden maar we denken wel na wat we met restanten van producten kunnen doen. Bijvoorbeeld de topjes en kontjes van de tomaten gebruiken wij in onze tomatensoep of maken we lekkere sausjes van. Van het brood van gisteren maken wij croutons voor in de soep of over een salade. We gebruiken natuurlijk heel veel eieren. Die bieden wij je graag aan want daar kun je best wat mee doen. Die eierschalen bijvoorbeeld zijn een goede aanvulling om in de tuin te strooien als de grond meer kalk nodig heeft. Vogels houden er ook erg van en heb je kippen? Voer ze dan de eierschalen. Maak de schalen wel heel klein anders herkennen ze het als eieren en gaan ze misschien broeden. Naast eieren gebruiken wij heel veel sinaasappels voor de verse Jus. We zijn bezig met een huisrecept voor orangello, een variatie op limoncello, waar we dan de sinaasappelschillen kunnen gebruiken. Als het is gelukt trakteren wij jullie op een glaasje orangello. Hebben jullie nog andere ideeën wat we met sinaasappelschillen of eierschalen kunnen doen dan horen wij het graag.

Vegetariër of veganist?

Op onze menukaart staan natuurlijk ontzettend veel pannenkoeken die vegetarisch zijn, zowel hartig als zoet. Mocht jij nou zelf een combinatie lekker vinden die (nog) niet op de menukaart staat dan bakken wij die pannenkoek natuurlijk met veel plezier voor jou. Liever veganistisch eten? Dat Kan ook. Wij gebruiken dan ter vervanging van de melk sojamelk, voegen geen ei toe en bakken dan de pannenkoek in de olijfolie. Heb je een suggestie voor ons voor een lekkere vegan pannenkoek dan horen wij dat graag 🙂   

Voedingsintolerantie of allergie?

Wij willen graag ons best doen om ook voor onze gasten met een voedingsintolerantie of voedselallergie een lekkere pannenkoek te bakken. Dat weten al velen en het komt daarom dagelijks voor dat wij een smakelijke pannenkoek bakken voor iemand met een speciale dieet wens. Als je van plan bent om pannenkoeken te komen eten en je hebt een speciale wens, is het heel fijn als je van te voren je wensen doorgeeft, dan kunnen we met zorg onze voorbereidingen treffen.

  1. glutenvrij
  2. melkloos
  3. eiloos
  4. notenvrij
  5. additievenvrij
  6. suikervrij
  7. zoutarm
  8. cholesterolarm
  9. vetarm
  10. combinatie van bovenstaande diëten

Het druist ontzettend in tegen ons gevoel voor gastvrijheid maar op bepaalde dagen waar wij zeer grote drukte verwachten, denk aan 4 daagse en een paar feestdagen, is het niet altijd mogelijk om een pannenkoeken voor een speciaal dieet te maken. De drukte is dan zo groot dat wij niet kunnen garanderen dat jouw pannenkoek 100% veilig voorbereid en gebakken wordt. Even bellen voordat je wilt komen of het kan mag altijd natuurlijk. Heb je qua dieet of voedselallergie praktische tips en/of nuttige suggesties? Laat het ons weten. We gebruiken jouw suggesties graag om onze gasten met een voedingsintolerantie nog beter van dienst te kunnen zijn.

Calorieën
 Voor diegene die het willen weten, de caloriewaardes van één naturel pannenkoek. Onderstaande tabel geeft de caloriewaardes per 100 gram weer. Onze pannenkoek heeft een gemiddeld gewicht van 275 gram.

Calorieën: 195 kcal (816 kJ) Eiwitten: 8 gram Vetten: 5 gram Verzadigde vetten: 2 gram Koolhydraten: 27 gram